Gothenburg

Annonser

2 reaktioner på ”Gothenburg

 1. Hej Per!

  Du känner mig inte, och det är knappt jag minns hur jag kommit i kontakt med din fina webbplats. Jag vill minnas att det har något att göra med en god vän som heter Fingal Petterson, men jag är inte alls säker på det. Nå, det är fantastiskt stimulerande att få dina foton i mailboxen med jämna mellanrum.

  En kändis som ägnade sin tidiga bana åt samma fotogenre som du var filmregissören Stanley Kubrick. Han arbetade för Look från sexton års ålder (!) och jag kände för att dela med mig av en serie foton från tunnelbanan i New York (finns på Museum of the City of New York, men jag bifogar ett par länkar som är generösare med bilder att se). Skälet är att jag fått så mycket fint från dig och vill återgälda med att tipsa om en nykommen bok om just Kubrick.

  Det kommer massor av nya böcker om honom varje år på alla de stora europeiska språken (bara via Adlibris finner man 80 böcker om honom för tillfället) men det speciella med denna är att det är den första någonsin skriven på svenska, och undertecknad råkar vara den lycklige författaren – lycklig tills de första recensionerna rullar in, kanske, haha. Skickar en länk också till förlagets hemsida där du kan klicka dig vidare till både en försmak ur boken och en essä skriven för tidskriften Sans där du kan se om det är något för dig.

  Tack, som sagt, för att du berikat min mailbox med dina bilder!

  Mvh, Jörgen Ovesen

  http://mashable.com/2015/01/18/stanley-kubrick-photography/#dTiC4VG9qkqt

  https://www.google.se/search?q=museum+city+of+new+york+subway+kubrick&client=firefox-b&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwiDo7yf9pLNAhWrNpoKHXdDB28QsAQINg#imgrc=NxyQHKiooiKsiM%3A

  http://www.fritanke.se/bok/pojken-med-de-stora-ogonen/

  Gilla

  1. Hej!
   Trevligt att du tycker om mina bilder och tack för tipsen om Stanley Kubrick. Jag kände inte till att han har arbetat som fotograf, så det är kul att stifta bekantskap med hans fina street photography från New Yorks tunnelbana. Jag tycker om att se på filmer, gärna från Europa, men utöver A Clockwork Orange, känner jag inte till Kubricks filmer, så din bok verkar lockande att läsa.
   Jag tror nog jag ”känner” dig från torsdagssällskapet med Fingal och de andra herrarna på Valhalla, där diskussionerna brukar gå höga om mat och dryck, arkitektur och allt annat som är värt att prata om.
   Vi kanske träffas, så kan vi prata mer om film och fotografi.

   Hälsningar
   Per Källman

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s